- Autor: vencamacak
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Eidam 30% | 30 | 
| Slanina anglická | 30 | 
| Těsto listové | 30 | 
| Špenát se smetanou mražený | 100 | 
| Vejce celé (syrové) | 55 | 
Dochucovadla:
Sůl, pepř a česnek.
Energetická hodnota celkem: 1834 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 25, 
                                                        Tuky (g): 31, 
                                                        Sacharidy (g): 14,
                                                        SAFA (g): 15,
                                                        Cukry (g): 4,
                                                        Vláknina (g): 3,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Na plát listového těsto rozložíme plátky anglické slaniny nebo šunky, na angl.slaninu rozložíme plátky sýru aidamu a nahoru rozetřeme špenát. Listové těsto zamotáme do tvaru závinu, potřeme vejcem a nahoru posypeme buď kmín nebo sezam. Příprava špenátu: na pánvi osmahnem cibulku do zlatova, přidáme zmražený špenát se smetanou a přidáme jedno vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






